Hulp bij dementie: 

 deur- en raambeveiliging 


Het aantal mensen met dementie wordt steeds groter. De belasting van mensen die voor deze groep zorgt dus ook. Zorg dus dat u het zo makkelijk maakt voor u zelf en maak gebruik van de beschikbare hulpmiddelen.


Het beveiligen van deuren en ramen is belangrijk als uw partner dementie heeft. Het kan helpen om er voor te zorgen dat uw partner het huis niet verlaat en gaat rondzwerven of dat deuren en ramen geopend worden zonder dat u zich ervan bewust bent. 


In deze blog geven we u graag advies om uw naaste te kunnen helpen.


Raamslot of Raambegrenzer

Het klinkt misschien wat heftig om de woning van extra sloten te voorzien maar het geeft wel rust en veiligheid. 


Een raamslot of raambegrenzer voorkomt dat iemand met dementie een raam kan openen. Het kan natuurlijk voor hele gevaarlijke situaties zorgen als iemand het raam opent ze kunnen naar buiten vallen. 

Raamuitzetter

Wilt u het raam wel op een kierstand kunnen zetten maar dat het niet eenvoudig open kan? Dan adviseren wij om een raamuitzetter te installeren. De SecuMax raamuitzetter kan op 3 standen open gezet worden. Zo kunt u toch ventileren maar wel de juiste veiligheid bieden.


Schuifpuislot

Wanneer de woning over een schuifpui beschikt is het aan te raden om een schuifpuislot te bevestigen. Een schuifpui is gemakkelijk open te krijgen voor zowel mensen met dementie als inbrekers. Het is überhaupt verstandig om een schuifpui goed te beveiligen met een schuifpuislot.


Domotica

Uiteraard wilt u uw naaste met dementie zo lang mogelijk in zijn/haar vertrouwde omgeving laten wonen. Het is natuurlijk heel belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurd. Door een sensor te plaatsen bij ramen of deuren kunt u alert blijven opdat iemand met dementie niet zelfstandig naar buiten gaat. 


Garagedeuren beveiligen

Vaak een vergeten kindje als het op beveiliging aankomt. Garagedeuren zijn ook voor mensen met dementie makkelijk te openen en geeft mogelijkheid om zelf op pad te gaan. Om dit te voorkomen hebben we bij Secu een garagedeurbeveiliging in het assortiment. 

Bent u benieuwd naar meer hulpmiddelen bij dementie? Lees dan hier onze overige blogartikelen.


Secu, altijd een veilig gevoel

Gerelateerde blogs

Secu blog 8 tips om een inbraak via je achter of voordeur te voorkomen

Anti-inbraakstrips

Ruim twee van de drie inbraken vindt plaats via een deur, waarbij de achterdeur het meest voorkomende doelwit is. Hoewel de laatste paar jaar het aantal inbraken flink is gedaald, vooral omdat er...Geplaatst op 31-08-2021

Secu blog 8 tips om een inbraak via je achter of voordeur te voorkomen

Anti-inbraakstrips


Bij inbraakbeveiliging zult u misschien als eerste denken aan goede sloten maar eigenlijk begint beveiliging al buiten. Hieronder vindt u tips wat u kunt doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.Geplaatst op 03-03-2022