SecuGuard 

Doorvalbeveiliging B2B

Dé oplossing voor ramen: 

voorkom valongelukken en ventileer veilig.

Toepassing: ramen en raampartijen.Wanneer en waar doorvalbeveiliging toepassen?

In het bouwbesluit 2012 zijn de richtlijnen voor het plaatsen van een doorvalbeveiliging vastgelegd. Het is een verplichting om ramen vanaf de eerste verdieping

met een te lage borstwering (bestaande bouw 60 cm / nieuwbouw 85 cm) te beveiligingen tegen het doorvallen van personen. Dat gaat niet alleen om ramen

die open kunnen, maar ook voor ramen/glasdelen die niet open kunnen.Doorvalbeveiliging de oplossing! 

Om ramen te laten voldoen aan het Bouwbesluit 2012 worden meestal doorvalbeveiligingen geplaatst. Deze zijn eenvoudig te plaatsen en zijn bij een vast raam veel voordeliger

dan gecertificeerd doorval veilig glas. Uiteraard wel gebruik maken van geteste en gecertificeerde doorvalbeveiligingen volgens de NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019 (opvolger van NEN 6702)


Goedgekeurd door SKG

Alle Secu doorvalbeveiliging is onafhankelijk getest en goedgekeurd door SKG voor alle kozijnsoorten. 

Goedkeuring voor de NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019 (voorheen NEN6702) wordt verleend na een zogenaamde parelzak slingerproef. Een zak die met een valhoogte van 1 meter bij een ophanging van >= 1,75 meter en een valgewicht van 50 kilo tegen de stang aan valt. De stang mag maximaal 20 millimeter doorbuigen. Een tweede test bestaat uit een drukproef op de steunen. 


Vrijwel alle modellen van Secu voldoen aan de strenge tests. Voorkom ongelukken en aansprakelijkheid door het toepassen van een goedgekeurd product! 

Aansprakelijkheid

Het is belangrijk om goedgekeurde doorvalbeveiligers toe te passen. In de eerste plaats natuurlijk omdat er mensenlevens mee gemoeid zijn. Maar ook vanwege de aansprakelijkheid. 


Die ligt bij alle schakels in de leveranciersketen, van architect, tot voorschrijver tot aan de aannemer. Het is van levensbelang dat u als professional altijd een goedgekeurde doorvalbeveiliging voorschrijft en toepast. Dit voorkomt ongelukken en u bent ingedekt tegen claims. Een veilig gevoel, voor de bewoner en u!

Montage

Voor alle soorten kozijnen hebben wij een oplossing. In de dag, op de dag; geschikt voor binnen of buiten; hout, aluminium, kunststof en zelfs montage in steen is mogelijk.


Zonder tussensteunen een maximaal goedgekeurde overspanning van maar liefst 2000mm, met tussensteunen is de maximale overspanning onbeperkt.


Wilt u het direct in de timmerfabriek of in een bouwproject verwerken? Wij bieden voor houten kozijnen nu ook speciale bevestigingen aan waarbij de KOMO garantie gewaarborgd blijft.

Referentieprojecten

SecuGuard doorvalbeveiliging wordt al jaren toegepast in zowel bestaande als nieuwbouw.


Klik op onderstaande link om enkele voorbeelden te bekijken hoe SecuGuard doorvalbeveiliging is toegepast door diverse architecten en aannemers.


SecuGuard Doorvalbeveiliging

  • Goedgekeurd door SKG volgens NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019.

  • Door SHR goedgekeurde KOMO uitvoering 

  • Standaard lengtes, kleuren en uitvoeringen en alles op maat leverbaar, al vanaf 1 set!

  • Voor elk type kozijn het juiste montagemateriaal beschikbaar

  • Hoogwaardige epoxycoating

  • Zonder tussensteunen een maximaal goedgekeurde overspanning van maar liefst 1500/2000mm, met tussensteunen onbeperkt. 

  • Special model - SlimLine - voor beschermde binnensteden

  • Lage prijzen.

  • 5 jaar kwaliteitsgarantie.

KOMO keurmerk


Tot nu toe was het onmogelijk voor de timmerindustrie om de doorvalbeveiliging toe te passen, omdat deze niet KOMO gekeurd waren. Dus na oplevering monteren als renovatie product, zeer inefficiënt. Met de KOMO gekeurde doorvalbeveiliging van SecuGuard is dit verleden tijd.

De basis is een kenmerkende (gele) kunststof plug, die in de fabriek eenvoudig kan worden aangebracht en ook goed in te passen is in een geautomatiseerd productie proces.

Daarnaast zijn de bevestigingssteunen voorzien van een extra afdichting, met een gesloten celstructuur. Deze zorgt voor een hermetisch afdichting van het contactvlak (steun en kozijn). Het overige montage materiaal is van RVS. De bevestiging is, met succes, door SHR volledig getest (verwering) volgens de KOMO eisen. 

Ondanks dat de serie SecuGuard Doorval beveiliging al was getest & gecertificeerd door SKG hebben wij toch gemeend deze nieuwe bevestigings wijze op nieuw te laten testen volgens NEN 6702. Alle systemen hebben de test met glans doorstaan.

Maatwerk

Secu staat bekend om z’n maatwerk vanaf 1 stuk. Afwijkende lengtes en kleuren of zelfs modellen voor specifieke oplossingen. Alles is mogelijk.


We gaan zelfs zo ver dat we voor grotere projecten met afwijkende kozijnen een specifieke oplossing bedenken, die we vervolgens laten goedkeuren voor de NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019. Een beter voorbeeld van maatwerk bestaat er niet!


Zo ontwikkelden we voor één project een ‘HSB beugel’, die onzichtbare montage in de spouw mogelijk maakt.


Disclaimer

De informatie over de SecuGuard doorvalbeveiliging en de afbeeldingen van de criteria omtrent de normering NEN6702 zijn een interpretatie van het bouwbesluit 2003, afd. 2.3 (art.2.14 t/m 2.22). Daarmee is het mogelijk dat de afbeeldingen niet 100% correct en/of rechtens betrouwbaar zijn: Secu drukt die slechts af ter illustratie. Secu aanvaart geen enkele verantwoordelijkheid en geen enkele aansprakelijkheid voor (de gevolgen van) bouwkundige situaties conform de afbeeldingen en/of conform de uitvoering van die interpretatie. Die ligt nadrukkelijk bij de gebruiker van de afbeeldingen en/of interpretatie.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag aan de juiste goedgekeurde oplossing voor uw situatie. 

Zo bieden we nu ook doorvalbeveiliging met KOMO keurmerk. Voor directe verwerking in de timmerfabriek of een bouwproject.


Downloads SecuGuard

Brochures en catalogi

SecuGuard Doorvalbeveiliging (catalogus)

SecuGuard Doorvalbeveiliging (catalogus)

SecuGuard Doorvalbeveiliging KOMO (leaflet)

SecuGuard Doorvalbeveiliging KOMO (leaflet)
Secu catalogus

ReferentieprojectenBouwConnect Besteksteksten

YouTube film test