Over Secu

In 1987 is SecuProducts BV opgericht door Jan Schulp. We zijn destijds gestart met de revolutionaire SecuStrip anti-inbraak strip die sindsdien de beveiliging van buitendeuren in Nederland en daarbuiten veranderd heeft. 


Inmiddels biedt Secu honderden unieke oplossingen. Wij noemen het aanvullende beveiligings en veiligheidsproducten: extra voorzieningen om woningen en bedrijfspanden veiliger te maken. Daarnaast is er SecuCare, een serie zorghulpmiddelen. Secu is een oerhollands familiebedrijf. De meeste producten worden in Nederland geproduceerd. De distributie loopt via grossiers en inkoopverenigingen en hun leden en deels B2B (SecuPost antiram- en terreurzuilen).

SecuStrip - Anti-Inbraakstrip 

Deuren zijn het meest populair bij de inbreker. Geen wonder - met een simpele schroevendraaier wrikt 'ie de ruimte tussen de deur en het kozijn in een oogwenk open. Een goed slot alleen is dan niet voldoende. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: SecuStrip anti-inbraakstrip, dé beste inbraakwering. Het systeem bestaat uit 2 stalen strips die u snel en simpel op deur en kozijn monteert. Zodra de deur dicht is, vormen de strips een ijzersterke barrière bij de meest voorkomende inbraak methoden: flipperen met een hard stuk plastic of het openbreken van de deur met een koevoet. Geen inbreker die er meer tussenkomt!

SecuBar - Barrièrestang 

Je kunt het je niet voorstellen, maar een opening van 15 cm is voor veel inbrekers al genoeg ruimte om in te breken. Niet voor niets adviseert de politie bovenlichtjes goed te beveiligen.SecuBar is een uitgebreid programma beveiligingsproducten voor zowel kleine als grote ramen. Beveilig bovenlichtjes, valramen, schuifpuien en lichtkoepels. Vrijwel alle modellen zijn eenvoudig te monteren en pasklaar.
De praktijk wijst uit dat barrière-stangen heel preventief werken. Ze zijn van buitenaf goed zichtbaar. Een inbreker probeert niet eens meer binnen te dringen. Een ander praktisch gemak is dat het raam dag en nacht open kan blijven staan om te ventileren. Een veilig idee!

SecuMax - Sloten en Garagedeurbeveiliging 

Deze uitgekiende productgroep is een verzameling van anti-inbraak oplossingen voor deuren, de brievenbus, garagedeuren, muren, (dak-)ramen, schuiframen en schuifpuien. Alles wat u niet in de SecuStrip en SecuBar sectie vindt, heeft SecuMax. SecuMax beveiligingsproducten bieden maximale bescherming tegen inbraak. Voordelige, onopvallende oplossingen die vriendelijk ogen, maar zeer effectief werken!

SecuGuard - Doorvalbeveiliging 

Je kunt je eigenlijk niet voorstellen, maar jaarlijks vallen tientallen (klein) volwassenen uit het raam. Dit blijkt uit een officieel onderzoek door Consument en Veiligheid dat Secu heeft laten uitvoeren. De meeste slachtoffers hebben ernstige verwondingen of overleven de val niet. De redenen zijn heel verschillend: uitglijden, was ophangen en evenwicht verliezen of een boek lezen in het kozijn. Ongelukken kunnen worden voorkomen door toepassing van een zogenaamde doorvalbeveiliging, een stang die muurvast in het raam geplaatst wordt.
Secu levert hiervoor een heel compleet programma: standaard (inkortbare) lengtes in wit epoxy, maar ook maatwerk voor afwijkende lengtes en kleuren. Belangrijk is dat vrijwel alle modellen getest en goedgekeurd zijn volgens de officiële doorval norm NEN6702 en wordt genoemd in het Bouwbesluit: deze norm is dus een verplichting, voor zowel de bestaande, als nieuwbouw. Neem contact met ons op voor doorvalbeveiliging met KOMO garantie.