4 tips tegen inbraak in uw schuur, kelderbox of berging

4 tips tegen inbraak in uw schuur, kelderbox of berging1 september 2021 - Blog

In De Telegraaf* van donderdag 8 november 2020 staat: “Dief loert op schuurtjes”. De journalist concludeert in het artikel, dat inbrekers tijdens de lockdown hun terrein hebben verlegd naar kelderboxen en schuurtjes. Voor inbrekers is dat een logische stap, want ze zoeken altijd naar de zwakste schakel. En bewoners hebben vaak minder zicht op die plekken.

Uit onderzoek blijkt dat die schuurtjes en bergingen spullen ter waarde van enkele duizenden euro’s kunnen bevatten. Denk maar aan motoren, elektrische fietsen, gereedschap en dergelijke. En toch zijn ze heel vaak gewoon erg slecht beveiligd. 


Daar is uiteraard wel wat tegen te doen!

Tip 1 – monteer een anti-inbraakstrip SecuStrip om inbraken te voorkomen

De deuren van kelderboxen en bergingen zijn veelal niet van massief hout gemaakt. Ook de kozijnen zijn niet van metaal of hardhout, maar van het veel zachtere vurenhout gefabriceerd. Dat maakt het openbreken van de deuren met een koevoet een simpel karweitje waarvoor je niet veel kracht nodig hebt. Het forceren van je deur met een breekijzer is bij het inbrekersgilde bij schuurtjes en kelderboxen de meest gehanteerde methode. Bescherm je dure spullen in die ruimtes daarom met een SecuStrip Basic. Die is speciaal ontworpen voor zowel naar binnen als buiten draaiende deuren en bestaat uit 2 stalen profielen voor deur en kozijn. Bij het sluiten van de deur grijpen de profielen in elkaar en vormen ze zo een ijzersterke barrière tegen inbraak.


Tip 2 – Plaats een barrièrestang SecuBar voor boven de deur om inklimmen te voorkomen

Kelderboxen en bergingen hebben soms een opening boven de deur, in dat geval is naar binnen klimmen helemaal eenvoudig. Soms zit daar een raampje. In dat geval heeft de inbreker deze met een koevoet of grote schroevendraaier zo open gewipt. Een barrièrestang SecuBar Combi 4 sluit die openingen niet alleen mooi af, maar ook zó veilig dat een inbreker niet eens zal proberen om daar binnen te komen.


Tip 3 – Deurbeslag met cilindertrek-beveiliging

Als je bovenstaande tips heb opgevolgd, kan een inbreker nog proberen toe te slaan door de cilinder uit je slot te trekken. De cilinder breekt dan af en de inbreker is binnen 2 minuten binnen. Dat is te voorkomen met deurbeslag met cilindertrekbeveiliging. Daarmee dek je de cilinder (waar je sleutel ingaat) af met een stalen plaatje. Een inbreker kiest dan gegarandeerd een ander prooi.


Tip 4 – Voorkom klimmen op schuurtjes met een SecuMax anti-klimstrip

Via een muur of een schuurtje klimt een inbreker eenvoudig naar een raam van een slaapkamer op de eerste verdieping van een huis. Staat dat open om te luchten, dan is het erg eenvoudig voor hem om naar binnen te klimmen. Als het raam wel goed is afgesloten, heeft een inbreker vanaf het dak van het schuurtje soms een mooi opstapje om met een koevoet het raam van een slaapkamer open te breken. Voorkom dat een inbreker op het schuurtje klimt door een SecuMax anti-klimstrip te plaatsen. De scherpe punten maken dat op zijn minst erg pijnlijk, maar meestal gewoon onmogelijk. Een inbreker zal zich wel tweemaal bedenken als hij zo’n anti-klimstrip tegenkomt.bron:
*https://www.telegraaf.nl/nieuws/567835194/dief-loert-op-schuurtjes-tijdens-lockdown-vaak-dramatisch-slecht-beveiligd