Keurmerken & Garantie

Secu garandeert kwaliteit en beveiliging door toetsing, certificering en samenwerkingen met de politie en de bouw. 


• Politiekeurmerk Veilig Wonen

• SKG certificatie

• Fabrieksgarantie

• Doorvalbeveiliging


Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Secu werkt samen met de politie aan betere producten die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is een landelijk initiatief van de politie. Zorg er samen met de preventie-adviseur van de plaatselijke politie voor dat uw woning goed is beveiligd. Dan neemt de kans op inbraak met wel 80% af! Bovendien krijgt u van de politie een speciaal certificaat. Hiermee kunt u korting krijgen op uw inboedelverzekering. Deze korting kan oplopen tot 15%. Meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u op hun website

Politiekeurmerk Veilig Wonen

SKG certificatie

Secu is ook aangesloten bij SKG, een onafhankelijk testinstituut dat nauw samenwerkt met de politie. SKG test producten op duurzaamheid, montage-gemak en natuurlijk inbraakwering. Pas als een product deze zware tests weerstaat, kan het SKG®v / SKG®* / SKG®** of SKG®*** logo op de verpakkingen en producten gezet worden. Meer informatie over SKG vindt u op hun website

SKG®* - 3 minuten inbraakwering (voldoende voor de meeste huizen) (niet zelfstandig*)

SKG®** - 5 minuten inbraakwering (voldoende voor de meeste huizen) (zelfstandig**)

SKG®*** - 11 minuten inbraakwering (hogere inbraakwering, nog meer zekerheid) (zelfstandig**)

SKG® V - voor aanvullende beveiligingsproducten die zelfstandig niet afsluiten

*) Producten die niet zelfstandig een raam of deur voldoende inbraakwerend kunnen maken. Bijvoorbeeld raamsloten, want daarvan zijn er meestal twee nodig om de juiste inbraakwerendheid te verkrijgen.

**) Deze producten mogen zelfstandig toegepast worden.

SKG Keurmerk

Fabrieksgarantie

Nieuwe producten worden eerst uitvoerig getest voordat wij ze op de markt brengen. Secu Products B.V. garandeert alle producten gedurende een periode van twee of vijf jaar (afhankelijk van type) tegen fabricagefouten, materiaalgebreken en roestvorming.

Testen nieuwe producten

De SecuStrip Plus is officieel getest door SKG en de resultaten zijn norm overstijgend. 


De SecuStrip Plus serie voor naar buitendraaiende deuren laten een resultaat van 6 minuten inbraakwering zien. 


Voor naar binnendraaiende deuren maar liefst 11 minuten. Dat is respectievelijk 2x en 3,5x de norm!

De voor- en achterdeur situatie is getest met een SKG* goedgekeurde standaard tweepuntsvergrendeling en SecuStrip Plus.

Doorvalbeveiliging

Verplichting in Bouwbesluit

Voor voorschrijvers, aannemers, woningbouwverenigingen en andere toepassers, is het belangrijk alleen te werken met doorvalbeveiligers die voldoen aan de NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019 (opvolger van NEN 6702). Dit is de officiële normering, die in het bouwbesluit staat. Met het verschuiven van de aansprakelijkheid in de keten, kun je je eigenlijk niet voorstellen dat er nog steeds niet-gekeurde producten toegepast worden.


NEN

In de NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019 (opvolger van NEN 6702) wordt beschreven voor welk raam een doorvalbeveiliging moet worden toegepast. Die NEN norm staat in het Bouwbesluit. Probleem is dat die teksten zo ingewikkeld zijn, dat bijna niet is te herleiden wat nu precies de bedoeling is: 


'Een afscheiding, als bedoeld in artikel 2.15, heeft, in afwijking van het eerste en tweede lid, ter plaatse van een al dan niet beweegbaar raam een vanaf de vloer gemeten hoogte van ten minste 0,85m.' 


Secu heeft de NEN tekst, in samenwerking met SKG, omgezet in vier duidelijke plaatjes, waarin alle regels zijn opgenomen: makkelijker bestaat niet. 

Gelukkig voldoen vrijwel alle modellen van Secu aan de normering NEN6702. Sterker nog: Secu was de eerste leverancier in Nederland die goedkeuring verkreeg op modellen voor kozijnen van hout, aluminium, kunststof. Zelfs montage (d.m.v. pluggen) in steen is goedgekeurd. 


Goedkeuring voor de NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019 wordt verleend na een zogenaamde parelzakslingerproef, een zak die met een valhoogte van 1mtr bij een ophanging >= 1,75m en een valgewicht van 50kg tegen de stang aan valt. De stang mag maximaal 20mm doorbuigen. Een tweede test bestaat uit een drukproef op de steunen.  


Let op: De doorvalbeveiliging voorkomt niet dat kinderen uit het raam klauteren. Hij is ontwikkeld en goedgekeurd als doorvalbeveiliging.


Bouwconnect en Stabu

Alle SecuBar doorvalbeveiligingen staan op Bouwconnect en zijn voorzien van Stabu bestekteksten. Handig voor iedereen die te maken heeft met het plannen van een project, het opzetten van bestekken en het verkrijgen van detailleringen. 

 - Link naar Bouwconnect 

 - Link naar Stabu bestekteksten.


Media & Downloads

Testrapporten SKG

Download hieronder de test-rapporten van het geaccrediteerde test instituut SKG. 

 - Classic ø40x4mm. icm kunststof steunen, maximale goedgekeurde overspanning 1500/2000mm. 

 - Twist Alu ø40x4mm. icm aluminium steunen, maximale goedgekeurde overspanning 2000/2500mm. 

 - Slimline ø20x2mm. icm aluminium steunen, maximale goedgekeurde overspanning 1300mm.


Youtube

Op ons SecuProducts youtube kanaal vindt u: de parelzak test en montage-filmpjes van alle modellen. 


Documentatie

- Download de Wijzer met Doorvalbeveiliging (15 pagina's): types en regels 

- Download de Raam en Deur Special (27 pagina's): interviews met betrokken en foto's van projecten 


Prijzen 

Op iedere product pagina op deze website vindt u de prijzen van de koker-sets van stang en steunen in wit epoxy op standaard lengte. Daarnaast kan de doorvalbeveiliging op maat geleverd worden:

- afwijkende RAL kleurenafwijkende lengtes (tot op de mm nauwkeurig, tot 3000mm)

- afwijkende modellen (bijv. muuranker voor onzichtbare bevestiging in de muur, adapters voor schuine wanden alu/kunststof)  


Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.