Uw huis beveiligen begint buiten

Uw huis beveiligen begint buiten


Maak het inbrekers niet te makkelijkmaart 2022 - Blog

Bij inbraakbeveiliging zult u misschien als eerste denken aan goede sloten maar eigenlijk begint beveiliging al buiten. Hieronder vindt u tips wat u kunt doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Ruim uw tuin op!

Bij de meeste huizen staan genoeg handige hulpmiddelen in de tuin of schuur om in te breken, zoals een krukje, bezem, ladder, kliko en gereedschap. Dit biedt uitgelezen kansen voor gelegenheidsinbrekers.


Voorkom klimmen op schutting, muurtjes of daken

Heeft u een tuin met een hek, een opklimbaar schuurtje of dak of misschien een regenpijp? Bedenk dan dat inbrekers makkelijk ergens op en overheen zullen klimmen om in te kunnen breken.


Zorg ervoor dat u de inbreker al meteen de pas afsnijdt. Beveilig tuinhek, regenpijp, poort en dak door anti-klimstrips te plaatsen. Hierdoor kan de inbreker uw tuin niet meer in. Ook werken strips preventief, de meeste inbrekers zullen het niet wagen om over de scherpe punten heen te klimmen. Degene die het wel proberen wacht een pijnlijke confrontatie… Bekijk hier alle SecuMax anti-klimstrips


Verstop uw sleutels niet buiten

Onder de mat of in een bloempot zijn de eerste plaatsen waar inbrekers kijken of er misschien een sleutel ligt. Zij kiezen ook het liefst voor de meest simpele, snelle manier naar binnen. Als u vaak de sleutel vergeet is het verstandiger om bij iemand in de buurt die u vertrouwt een reservesleutel in bewaring te geven. Vergeet alleen niet de sleutel weer terug te brengen als u hem gebruikt heeft anders bent u de volgende keer echt buitengesloten 😊.


Sociale Controle

Sociale controle is een van de simpelste maar meest effectieve anti-inbraak middelen. Inbrekers willen ongezien hun werk doen. Dus zorg dat de planten en bomen in uw tuin af en toe gesnoeid worden zodat uw deur en ramen te zien zijn vanaf de openbare weg. Hou hier ook rekening mee wanneer u uw tuin aan gaat leggen.


Maak ook afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als u kort of voor langere tijd van huis bent.

Verlichting

Door buitenverlichting te plaatsen, bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor zijn inbrekers makkelijker zichtbaar en zullen ze eerder uw huis overslaan en ergens heen gaan waar ze minder snel opgemerkt worden. Vergeet bij het ophangen van de verlichting ook de brandgang niet.


Sleutelbos

Hang nooit een adreslabel aan uw sleutelbos. Het lijkt misschien handig, dan kan de eerlijke vinder de bos terugbrengen, maar wat als de vinder niet zo eerlijk is…


Waardevolle spullen uit het zicht

laat geen waardevolle spullen onbeveiligd achter in de tuin. Zet (elektrische) fietsen, Green eggs/luxe bbq's en andere waardevolle spullen in de schuur en beveilig deze met een SecuStrip. Wilt u meer weten over het beveiligen van uw schuur lees hier verder.

Hopelijk hebben we u met deze tips een aantal nieuwe inzichten gegeven wat u kunt verbeteren om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Hou ook onze website in de gaten of like onze facebookpagina voor meer tips om uw huis te beveiligen.


Secu, altijd een veilig gevoel