SecuGuard Doorvalbeveiliging consumenten

Dé oplossing voor ramen: 

voorkom valongelukken.

Toepassing: ramen en raampartijen op verdiepingen.
Voorkom valongelukken uit het raam!


Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar jaarlijks vallen tientallen mensen uit het raam. Dit blijkt uit onderzoek van Consument & Veiligheid in opdracht van Secu. De meeste slachtoffers hebben ernstige verwondingen of overleven zelfs de val niet. De redenen zijn heel verschillend: uitglijden tijdens het ophangen van de was of het schoonmaken van de ramen, het evenwicht verliezen of een boek lezen in het kozijn.


Wanneer en waar doorvalbeveiliging toepassen?

In het Bouwbesluit is het als volgt omschreven:


Het is een verplichting om ramen vanaf de eerste verdieping met een te lage borstwering (bestaande bouw 60 cm / nieuwbouw 85 cm) te beveiligingen tegen het doorvallen van personen. 


Dat gaat niet alleen om ramen die open kunnen, maar ook voor ramen/glasdelen die niet open kunnen.

Doorvalbeveiliging de oplossing! 

Om ramen te laten voldoen aan het bouwbesluit (NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019/NB:2019 (voorheen NEN 6702)) worden meestal doorvalbeveiligingen geplaatst: deze zijn eenvoudig te plaatsen , er is voor iedere situatie een oplossing en zijn voordeliger dan dik NEN 6702 gekeurd glas.

Goedgekeurd door SKG

Alle Secu Doorvalbeveiliging is onafhankelijk getest en goedgekeurd door SKG voor alle kozijnsoorten. Middels een slingerproef volgens NEN-EN 1991-1-1+C1+C11:2019 /NB:2019 zijn alle producten bestand bewezen tegen een stootbelasting volgens de norm. 


Voorkom ongelukken en aansprakelijkheid door het toepassen van een goedgekeurd product! 

Montage

Voor alle soorten kozijnen hebben wij een oplossing. In de dag, op de dag; geschikt voor binnen of buiten; hout, aluminium, kunststof en zelfs montage in steen is mogelijk.

Maatwerk

Secu staat bekend om z’n maatwerk vanaf 1 stuk. Afwijkende lengtes en kleuren of zelfs modellen voor specifieke oplossingen. 


Naast maatwerk worden veel modellen ook als complete set op standaard lengte en kleur uit voorraad verkocht. Ideaal voor situaties die direct opgelost moeten worden.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag aan de juiste goedgekeurde oplossing voor uw situatie. 

Zo bieden we nu ook doorvalbeveiliging met KOMO keurmerk. Voor directe verwerking in de timmerfabriek of een bouwproject.