Hoe beveilig je een dakraam...


Maak het inbrekers niet te makkelijkapril 2023 - Blog

Dat is misschien niet de eerste vraag die opkomt als je het over beveiliging van je huis nadenkt. Dat dakraam zit toch hoog, buiten bereik van inbrekers.

Was het dakraam op slot of niet?

Maar laatst was het namelijk wel de vraag in een rechtzaak, was het dakraam op slot of niet?


In een geschil tussen verzekeraar en een klant die thuis bestolen werd van drie dure horloges. Het dakraam stond op een kier waardoor de inbreker naar binnen gekomen is. Hiermee zijn dus niet voldoende voorzorgsmaatregelen genomen om de schade te voorkomen. De verzekeraar hoefde daarom niet uit te betalen.


Onthoud inbrekers hebben maar 15 cm nodig om binnen te komen. Met onderstaande oplossingen kunt u veilig ventileren zonder dat inbrekers in uw huis staan!

bron (Kifid-uitspraak GC 2022-0843) 


Afsluitbaar ventileren

Met SecuMax Raamslot 806 kun je een raam vergrendelen. Door de smalle bevestiging kun je het slot op ieder gewenst punt plaatsen van het raam. Door hem verder naar boven te plaatsen kunt u een afsluitbare ventilatieruimte voor uw dakraam creëren.

Zijn er ook kinderen?

Op hoger gelegen verdiepingen waar ook kinderen en huisdieren komen is het sowieso verstandig om een beveiliging op het raam te zetten zodat ze het raam niet zelf verder open kunnen maken met alle gevolgen van dien.


Bijkomend voordeel is dat het raam ook niet van buitenaf te openen is. De SecuMax Raambegrenzer Flex, raamsluiting die past op alle ramen (kiep, binnen- en buitendraaiend) .

Balkslot

U zult wel denken wat doet een schuifpuibeveiliging hier tussen maar door dit slimline balkslot een stukje van de bovenkant te plaatsen kan het raam wel open om te luchten maar niet verder opengeduwd worden.


Wilt u het raam verder open zetten dan kunt u door middel van de meegeleverde sleutel de balk makkelijk verwijderen en weer terug plaatsen.


Sociale Controle


Sociale controle is een van de simpelste maar meest effectieve anti-inbraak middelen. Inbrekers willen ongezien hun werk doen. Dus als u mensen zich verdacht ziet gedragen in de buurt en helemaal wanneer u mensen ziet klimmen op een muur of dak, onderneem actie. 


U hoeft niet de superheld uit te hangen maar zeg gedag. Dat is meestal al voldoende om ze te laten weten dat ze opgemerkt zijn. Een berichtje in de buurtapp voor extra ogen en als het echt niet goed voelt kunt u altijd 0900-8844 bellen (politie geen spoed)


Maak ook afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als u kort of voor langere tijd van huis bent.

Hopelijk hebben we u met deze tips een aantal nieuwe inzichten gegeven wat u kunt verbeteren om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Hou ook onze website in de gaten of like onze facebookpagina voor meer tips om uw huis te beveiligen.


Secu, altijd een veilig gevoel