Beveilig de schuur, kelderbox of berging met deze 4 tips!

De waarde van spullen in schuurtjes en bergingen lopen snel op naar duizenden euro’s. Vervoersmiddelen zoals elektrische fietsen, brommers, motoren, scooters, en fietsen worden er gestald. Ook ligt er altijd gereedschap in. Daarnaast staan schuurtjes en bergingen uit het zicht, daarom is het belangrijk om dit goed te beveiligen. Door middel van deze tips blijven inbrekers buiten!

Tip 1 – Deurbeslag met cilindertrek-beveiliging

Een manier van inbreken is cilindertrekken, ze draaien een schroef in de cilinder (waar de sleutel in gaat) en trekken eraan zodat de cilinder afbreekt. Op deze manier is de inbreker al binnen 2 minuten binnen. Dat is te voorkomen door deurbeslag met cilindertrekbeveiliging. Hiermee wordt de cilinder afgedekt met een stalen plaatje. Een inbreker kiest dan gegarandeerd een ander prooi. 

Tip 2 – Monteer een anti-inbraakstrip SecuStrip om inbraken te voorkomen

De deuren van kelderboxen en bergingen zijn vaak niet gemaakt van massief hout. Ook de kozijnen zijn meestal van het zachtere vurenhout in plaats van metaal of hardhout. Dit maakt het gemakkelijk voor inbrekers om de deuren met een koevoet te openen. De SecuStrip Basic biedt de oplossing. Deze strip bestaat uit twee stalen profielen voor deur en kozijn. Bij het sluiten van de deur grijpen de profielen in elkaar en vormen zo een ijzersterke barrière tegen inbraak. Deze strip is ontworpen voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren. 

Tip 3 – Plaats een SecuBar barrièrestang voor boven de deur binnendringen te voorkomen

Wanneer er een opening of raampje boven de deur van kelderboxen en bergingen bevind, klimmen inbrekers eenvoudig naar binnen. Een SecuBar barrièrestang sluit die openingen mooi af, zó veilig dat een inbreker niet eens zal proberen om naar binnen te komen.

Tip 4 – Voorkom klimmen op schuurtjes met een SecuMax anti-klimstrip

Het raam van de slaapkamer op de eerste verdieping staat vaak open om te luchten. Via een schuurtje of muur komt een inbreker gemakkelijk bij het raam en naar binnen, ook als het raam dicht zit. Voorkom dat een inbreker op het schuurtje klimt door een SecuMax anti-klimstrip te plaatsen. De scherpe punten maken dat op zijn minst erg pijnlijk, maar meestal gewoon onmogelijk. Een inbreker zal zich wel tweemaal bedenken als hij zo’n anti-klimstrip tegenkomt. 


Door je schuur, kelderbox of berging goed te beveiligen, voorkom je dat inbrekers gemakkelijk toegang krijgen tot je waardevolle spullen. Door deze vier eenvoudige maar effectieve maatregelen te nemen, berg je met een gerust hart je bezittingen veilig op. Investeer vandaag nog in deze beveiligingsoplossingen en houd inbrekers buiten de deur!

Gerelateerde blogs

Secu blog 8 tips om een inbraak via je achter of voordeur te voorkomen

Anti-inbraakstrips


Bij inbraakbeveiliging zult u misschien als eerste denken aan goede sloten maar eigenlijk begint beveiliging al buiten. Hieronder vindt u tips wat u kunt doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.