SecuGuard Doorval-beveiliging.

Dé oplossing voor ramen: 

voorkom valongelukken en ventileer veilig.

Toepassing: ramen en raampartijen op verdiepingen.

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar jaarlijks vallen tientallen mensen uit het raam. Dit blijkt uit onderzoek van Consument & Veiligheid in opdracht van Secu. De meeste slachtoffers hebben ernstige verwondingen of overleven de val niet. De redenen zijn heel verschillend: uitglijden tijdens het ophangen van de was of het schoonmaken van de ramen, evenwicht verliezen of een boek lezen in het kozijn.


Goedgekeurd door SKG

Alle Secu Doorvalbeveiliging is onafhankelijk getest en goedgekeurd door SKG voor alle kozijnsoorten. Middels een slingerproef volgens NEN6702 zijn alle producten bestand bewezen tegen een stootbelasting volgens de norm. Voorkom ongelukken en aansprakelijkheid door het toepassen van een goedgekeurd product! 

Montage

Voor alle soorten kozijnen hebben wij een oplossing. In de dag, op de dag; geschikt voor binnen of buiten; hout, aluminium, kunststof en zelfs montage in steen is mogelijk.


Wilt u het direct in de timmerfabriek of in een bouwproject verwerken? Wij bieden voor houten kozijnen nu ook een speciale bevestiging aan waardoor de KOMO garantie overeind blijft.

Maatwerk

Secu staat bekend om z’n maatwerk vanaf 1 stuk. Afwijkende lengtes en kleuren of zelfs modellen voor specifieke oplossingen. Zo ontwikkelden we voor één project een ‘HSB beugel’, die onzichtbare montage in de spouw mogelijk maakt.

Naast maatwerk worden veel modellen ook als complete set op standaard lengte en kleur verkocht. Ideaal voor situaties die direct opgelost moeten worden.

Wanneer en waar doorvalbeveiliging toepassen?

In het bouwbesluit 2012 zijn de richtlijnen voor het plaatsen van een doorvalbeveiliging vastgelegd. Het is een verplichting om ramen vanaf de eerste verdieping

met een te lage borstwering (bestaande bouw 65 cm / nieuwbouw 80 cm) te beveiligingen tegen het doorvallen van personen. Dat gaat niet alleen om ramen

die open kunnen, maar ook voor ramen/glasdelen die niet open kunnen.Doorvalbeveiliging de oplossing! 

Om ramen te laten voldoen aan het Bouwbesluit 2012 worden meestal doorvalbeveiligingen geplaatst. Deze zijn eenvoudig te plaatsen en zijn bij een vast raam veel voordeliger dan gecertificeerd doorval veilig glas. 

Uiteraard wel gebruik maken van geteste en gecertificeerde doorvalbeveiligingen volgens de NEN-EN 1990/91 (opvolger van NEN 6702)

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag aan de juiste goedgekeurde oplossing voor uw situatie. 

Zo bieden we nu ook doorvalbeveiliging met KOMO keurmerk. Voor directe verwerking in de timmerfabriek of een bouwproject.SecuGuard Doorvalbeveiliging

  • Goedgekeurd door SKG volgens NEN6702.

  • Standaard lengtes, kleuren en uitvoeringen en alles op maat leverbaar, al vanaf 1 set!

  • Voor alle kozijnen een oplossing: montagemateriaal geschikt voor verschillende materialen.

  • Zonder tussensteunen een maximaal goedgekeurde overspanning van maar liefst 2000mm, met tussensteunen onbeperkt. 

  • Lage prijzen.

  • 5 jaar kwaliteitsgarantie.