SecuGuard Doorvalbeveiliging.

Dé oplossing voor ramen: voorkom val-ongelukken en ventileer veilig.

Toepassing: ramen en raampartijen op verdiepingen.
Voorkom val ongelukken uit het raam!

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar jaarlijks vallen tientallen mensen uit het raam. Dit blijkt uit onderzoek van Consument & Veiligheid in opdracht van Secu. De meeste slachtoffers hebben ernstige verwondingen of overleven de val niet. De redenen zijn heel verschillend: uitglijden tijdens het ophangen van de was of het schoonmaken van de ramen, evenwicht verliezen of een boek lezen in het kozijn.

Wanneer en waar doorvalbeveiliging toepassen?

In het bouwbesluit wordt de NEN6702 omschreven. Het is een verplichting om bepaalde ramen en glas (zowel vast als beweegbaar) op verdiepingen te beveiligen tegen doorvallen van personen. Dit geldt voor nieuwbouw en bestaande bouw.


Goedgekeurd door SKG

Alle Secu Doorvalbeveiliging is onafhankelijk getest en goedgekeurd door SKG voor alle kozijnsoorten. Middels een slingerproef volgens NEN6702 zijn alle producten bestand bewezen tegen een stootbelasting volgens de norm. Voorkom ongelukken en aansprakelijkheid door het toepassen van een goedgekeurd product! 

Montage

Voor alle soorten kozijnen hebben wij een oplossing. In de dag, op de dag; geschikt voor binnen of buiten; hout, aluminium, kunststof en zelfs montage in steen is mogelijk. 


Wilt u het direct in de timmerfabriek of in een bouwproject verwerken? Wij bieden voor houten kozijnen nu ook doorvalbeveiliging met KOMO keurmerk aan.  

Maatwerk

Secu staat bekend om z’n maatwerk vanaf 1 stuk. Afwijkende lengtes en kleuren of zelfs modellen voor specifieke oplossingen. Zo ontwikkelden we voor één project een ‘HSB beugel’, die onzichtbare montage in de spouw mogelijk maakt. Naast maatwerk worden veel modellen ook per set op standaard lengte en kleur verkocht. Ideaal voor situaties die direct opgelost moeten worden. 
Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Wij helpen u graag aan de juiste goedgekeurde oplossing voor uw situatie. 

Zo bieden we nu ook doorvalbeveiliging met KOMO keurmerk. Voor directe verwerking in de timmerfabriek of een bouwproject.SecuGuard Doorvalbeveiliging

  • Goedgekeurd door SKG volgens NEN6702.

  • Gemaakt van aluminium, geschikt voor plaatsing binnen en buiten.

  • Voor alle kozijnen een oplossing: montagemateriaal geschikt voor verschillende materialen.

  • Past altijd: alle varianten zijn inkortbaar.

  • Maatwerk beschikbaar: verschillende lengtes, kleuren, materialen en toepassingen.

NEN6702 Norm voor Doorvalbeveiliging

A = tussen 1 en 13 meter:

  • NIEUWBOUW: dan moet B 1000 mm zijn. 
  •  BESTAANDE BOUW: dan moet B 900 mm zijn.


A = groter dan 13 meter: dan moet B 1200 mm zijn. 

Maximale afstand C = 500 mm (anders 2 stuks plaatsen).