Schuifpui 

Heerlijk, maar ook een kwetsbaar punt. 

Zorg dat uw schuifpui goed beveiligd is!

De meeste inbrekers komen via de deur!

Geniet u ook zo van uw schuifpui? In de zomer lekker openzetten, altijd veel licht in huis: heerlijk. Maar hoe fijn een schuifpui ook is, er kleven ook enkele nadelen aan. Zoals de inbraakwering: die van de meeste schuifpuien is slecht. Inbrekers gebruiken schuifpuien daarom vaak om makkelijk binnen te komen. Dat gaat snel, heel snel.  


Hoe ze binnen komen? Ze plaatsen bijvoorbeeld een koevoet onder het bewegende deel van de schuifdeur een heffen de pui omhoog. Zo breekt het slot en schuiven ze de pui eenvoudig open. Binnen! Andere populaire manier is openbreken met een breekijzer of schroevendraaier. Het is ongelooflijk om te zien hoe snel een schuifpui eigenlijk opengebroken is

Waarschuwing

de meeste mensen leggen een bezemsteel in de schuifpui met het idee zo inbraak te voorkomen. Helaas wippen inbrekers die bezemsteel er van buitenaf makkelijk uit met een ijzerdraadje of door een gaatje te boren in de pui en de bezemsteel zo weg te wippen. 


Zorg ervoor dat uw schuifpui goed beveiligd is. Dat kan bij Secu met allerlei slimme en praktische oplossingen. 

SecuBar schuifpuibeveiliging Basic of Plus

Een balkslot is een effectieve manier van schuifpuibeveiliging.  Deze worden tussen het vaste en het schuivende deel van de schuifpui gemonteerd. Omdat de balksloten van buitenaf zichtbaar zijn werken ze tevens preventief: inbrekers proberen het niet eens meer. En áls ze dat wel doen, geeft u ze het nakijken want de schuifpui is hermetisch afgesloten. 


Beide sloten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKG. Dit betekent dat ze onafhankelijk getest en goedgekeurd zijn. Een veilig gevoel!


Secu heeft twee versies, de SecuBar schuifpuibeveiliging Basic of de Plus die uitgerust is met ventilatiestand.

Wilt u geen zichtbaar balkslot, dan is er de SecuMax 807. Dit schuifpuislot is bijna niet zichtbaar en uniek, want het voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKG met maar 2 bevestigingspunten. Dit betekent: minder werk om te monteren en minder gaten in uw kostbare schuifpui. Het slot heeft een lange, beweegbare pen, waardoor hij altijd stevig in de rails vastgezet kan worden. Deze oplossing is voordeliger dan een balkslot. Let wel op: om te voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen moet u op schuifpuien groter dan 150x150cm altijd 2 sloten monteren: één bovenin en één onderin. Bedenk wel dat het bedienen van het slot bovenin onpraktischer kan zijn dan het bedienen van het balkslot. TIP! Wist u dat er ook SecuStrips voor een schuifpui zijn!

Eenmaal opengebroken met een koevoet is er veel inbraakschade aan de schuifpui. Het repareren hiervan (als dat al kan) is een kostbare zaak. Voorkom inbraakschade en plaats altijd een SecuStrip op uw schuifpui. SecuStrips zijn ontwikkeld voor deuren, maar het type Plus binnendraaiend past ook perfect op uw schuifpui. 


De SecuStrips voor op een schuifpui zijn standaard uit voorraad leverbaar in 12 kleuren


SecuProducts

Secu biedt honderden unieke beveiligings oplossingen. Extra voorzieningen om woningen en bedrijfspanden veiliger te maken.